Sunday, August 26, 2012

Höstens kursprogram


Kalender och kursprogram hösten 2012
Snart är hösten här och är det dags för alla höstkurser och andra aktiviteter. Jag hoppas att få välkomna er i min mysiga stuga och ha en kurs medans man njutar av god sällskap och fika framför kakelugnen.

29-30 september:
Jag öppnar butiken och under öppningshelgen har vi massor med erbjudanden och även roliga workshops! Välkomna!

03 - 07 oktober:
Fröken Flink är på Rikstäckets årsmöte i Falun, så butiken är då stängd. Jag ser fram emot att träffa er i Falun

17-21 oktober:
Fröken Flink är på Syfestivalen i Stockholm, så butiken är då stängd. Jag ser fram emot att träffa er i Stockholm


Måndag 29 till onsdag 31 oktober Drop-In workshops.
Olika workshops att prova på från kl 11-17. Detta är helt gratis. 

2-4 november: Simone de Jong kommer till Sverige!
Gör oss sällskap och få en underbar dag med en workshop av Simone de Jong där vi broderar en av dessa fina nåldynor. Du får all material för att göra båda nåldynorna.
Välj kursdag: fredag 2/11, lördag 3/11eller söndag 4/11. Tiden är 10-16 alla dagar. Priset är 495 ,- detta är inkl. material, fika och lunch.

08 november: Nybörjar kursen startar.
I kursen lär du dig allt för att göra fina täcken för hand. Många tror att det tar mycket längre tid att göra täcken för hand, men så är det inte! När man syr för hand kan man sätta sig framför tv:n, på semestern, på båten och varför inte när du sitter på bussen eller tåget. Alla dessa små stunder är allt som behövs för att göra de finaste täcken.
Kursen är 6 tillfällen på torsdagar från 12:30 till 17:00. Kurstillfällorna är: 08 november, 15 november, 22 november, 29 november, 06 december, 13 december. Priset är 1400.- inklusive fika, men utan material.
 
8 november: Ninni's Quilt startar.
En underbar projekt designat av Ann-Christine Tielinen. I quilten hittar du många olika roliga tekniker som ni ska gå igenom på kursen. Kursen passar både nybörjare som redan har sytt lite innan och den erfarne quiltare som vill utvecklas. 

Kurstillfällarna är från 18:00 till 21:00 på torsdagarna 8 november, 6 december, 17 januari, 7 februari,  7 mars, 4 april och 9 maj. Kursen kostar 295,- kr per gång. Det är inklusive fika men utan material.10 och 11 november: Handväskan.
En helt ny modell av handväska med 3 praktiska fack för att kunna ta med dig allt du behöver.  En viss symaskinsvana kävs!
Kursen är 2 dagar från 10-17. Kursen kostar 850:- och då ingår lunch och fika men utan material.


14 november: Syträffarna startar!
Har du också projekt som ligger och väntar på att bli klart? Kom då och sy tillsammans med andra. Få en trevlig eftermiddag och få lite hjälp på vägen om du behöver det.
Onsdageftermiddagar jämna veckor från 12:30 till 17:00 är du välkommen! Syträffarna kostar 50,- kr och för det får du naturligtvis fika. (Datumen är 14 november, 28 november, 12 december och startar sedan 23 januari igen)

17 november: Sykorgen
Sy din egen sykorg och få den precis så som du vill ha den! Kursen är en dag och du får garanterat en färdigsydd väska med dig hem! Kursen passar även nybörjare!
Kursen är från 10:00 till 17:00 och kostar 450,-, inklusive fika och en lätt lunch men utan material.

24 och 25 november: Syhelg!
Ta en helg för dig själv och boka en syhelg. Jag kommer att erbjuda några små projekt som du kan välja att göra eller så kan du sy på din egen project.
Helgen är från 10:00 till 17:00 och kostar 500,-kr då ingår fika och en lättare lunch båda dagar.
1 december och 26 januari: Hexagon Purse från Brigitte Giblin
Den supersöta hexagonväskan kommer vi att göra i 2 omgånger. På lördagen den 30 november ska vi börja med att sy ihop hexagonerna. Jag kommer att visa hur du kan sy ihop dem för hand och på maskin. Du får sedan 2 månader att sy ihop dem och sedan träffas vi igen lördag 26 januari för att sy ihop väskan.

2 december: Adventskalender och Julparty!
I år igen ett julparty! Projektet är fortfarande hemlig. Jag kommer då även att starta adventskalendern på nätet. Varje dag en ny överraskning.
Mer information om adventskalendern och Julpartyt följer snart!

Thursday, August 16, 2012

Nya tyger

Här kan ni se några av tygerna som har kommit in till butiken:-)
 

Med vänliga hälsningar Fröken Flink

Monday, August 13, 2012

Fröken Flink

Hej!
Min dröm har blivit sant och jag ska äntligen få öppna min egen butik i September!
Butiken heter Fröken Flink och den ligger på Vallby Friluftsmuseums område.
Jag har letat länge och nu har jag hittat det perfekta stället.

Jag kommer att fylla på denna blog med alla nyheter från Fröken Flink ...så jag hoppas du återkommer snart för att läsa allt ...